Wie wij zijn

Het Mamacafe is een initiatief van moeders en professionals uit de wijk Vathorst in  Amersfoort. Met een oproepje van een moeder begon de aller eerste aanzet tot het Mamacafe. Behoefte aan contact en gezelligheid, dat was de insteek.

Daarnaast waren er een drietal professionals die los van de moeders het idee voor een Mamacafe hadden bedacht. Samen vormde zij al snel een team wat het Mamacafe zijn huidige vorm gaf.

Het Mamacafe is opgericht in 2009 met het idee andere ouders te leren kennen in de wijk. Contact met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij; Een klein kind hebben in een nieuwbouw wijk. Via het Mamacafe leer je veel nieuwe ouders kennen en het is een geschikte plek voor het uitwisselen van ervaringen over uiteenlopende dingen.

Daarnaast organiseren we iedere maand een thema-ochtend. Op zo’n ochtend komt er iemand iets vertellen over een onderwerp met betrekking op ouder en kind. Dit kan uiteenlopen van babymassage tot muziek-op-schoot of mindfullness.

Het Mamacafe is net een klein kind, continue in beweging. Het verandert naarmate we langer bestaan en er meer mensen genieten van ons café. Goede ideeën zijn dan ook altijd welkom.

Het Mamacafe is er dus voor iedere jonge ouder, moeder of vader, oma of oppas. Heb je behoefte aan contact met andere ouders of gewoon een gezellige ochtend koffie drinken. Je bent van harte welkom!
Je hoeft geen zorg te hebben gehad van onderstaande professionals om welkom te zijn!

Graag zien we je snel in het Mamacafe!

Het Mamacafe wordt mede mogelijk gemaakt door: